reklama

Hodování ve znamení zabíjačkových lahůdek

Stahnout článek ve formátu PDFF

 

 

 

 

 

 

Návrat ke kořenům aneb obliba tradiční kuchyně roste
Zabíjačkové pochoutky, které k masopustnímu období neodmyslitelně patří, se stávají stále častěji lákavou inspirací pro nejlepší české šéfkuchaře. A tak jelítka, jitrničky, zabíjačková polévka, ovar, koleno či škvarky společně s tradičním sladkým pečivem nebo šibřinkami nacházejí pevné místo ve vysoké gastronomii.
„Současným trendem mezi restauracemi je návrat k tradiční české kuchyni, do které zabíjačkové pochoutky bezpochyby patří,“ říká Pavel Suchánek, majitel rezervačního systému Alakarte.cz, a dodává: „Potvrzuje to i festival Masopustní hody, který pořádáme již druhým rokem, a jehož obliba stále roste.“

Za recepty do kuchařek našich babiček
Každoročně více špičkových českých restaurací v období masopustu v rámci svých sezonních nabídek přibližuje svým zákazníkům, jaké skvosty ukrývá česká kuchyně. Často přitom sahají daleko do historie a studují recepty, podle kterých připravovaly zabíjačkové pochoutky naše babičky.
O tom ví své i Michal Váňa, zkušený šéfkuchař pražské restaurace U modré kachničky II, který mimo jiné vařil i pro švédského a norského krále: „Snažím se o jakýsi návrat ke kořenům, oprášit staré recepty a připravit jak pro našince, tak pro cizince dobrou českou kuchyni v moderních podmínkách. Prezentace takové kuchyně prostřednictvím masopustních pochoutek je výbornou příležitostí.“ Jeho masopustnímu menu vévodí vykostěné vepřové kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami, zákazníci si pochutnají také na těstovinových šibřinkách plněných tvarohovou nádivkou a sypaných mákem a podlitých povidly.

child.cz logo

CHILD.cz

Kpt.Jaroše 1341

Neratovice

27711

M: +420 775 990 313

E: info@child.cz

logo droidsystem.cz

Tento web patří do rodiny webu a produktů DroidSystem.cz

M: +420 775 990 313  

E: info@droidsystem.cz

Partneři